Més informació [ Llista d'activitats | Detall d'activitat

 
B000400545   Xarxes Territorials de Transformació Educativa
2021-2022   Curs. Altres
  
   18/10/2021 - 31/5/2022 (40 hores) de h a h
   ST ST 1060 Catalunya Central
   Carretera de Vic, 175-177 (Manresa) 
  
Format   Presencial
Organització   Servei d'Innovació Educativa
  
  
  
Accessos   Com arribar-hi
Tipus activitat   XTTE Xarxes Territorials de Transformació Educativa
  
Inscripció   13/09/2021 - 26/09/2021
  
Descripció i   Metodologia:   Aprenentatge en xarxa des de la coordinació i la participació dels centres per facilitar la reflexió entre iguals sobre el propi procés de transformació educativa en el centre a partir del treball en xarxa al territori.

Intercanviar el coneixement i les pràctiques educatives de cada centre a partir de la pròpia experiència creant un camí de transformació i millora a cada centre.

Generar un aprenentatge col·lectiu a partir del saber comú on els centres fan d’experts i d’aprenents alhora.

Potenciar el creixement de cada centre i l’aprenentatge i creixement de la pròpia xarxa en el marc d'escola avançada.

Per desenvolupar aquest model de transformació i millora, les Xarxes de Transformació Educativa han de poder crear una bastida de reflexió que apoderi cada centre educatiu per emprar la indagació com a procés de canvi i de millora del Projecte Educatiu de Centre, repensant propòsits, metodologies i mesures d’assoliment d’aprenentatges des d’una organització escolar autònoma
  
Objectius   Les finalitats de les Xarxes Territorials de Transformació Educativa són les següents:

- Impulsar estratègies de desenvolupament professional del professorat, el treball en xarxa, la formació en el centre, la transferència i l’avaluació de l’impacte de la formació permanent.
- Dissenyar estratègies de suport i acompanyament als centres i al professorat que fomentin el treball en xarxa i el desenvolupament professional dels docents i afavoreixin la millora dels processos d’ensenyament i d’aprenentatge.
- Planificar, implementar i coordinar xarxes de transformació educativa d’àmbit territorial o local, amb la participació dels serveis educatius i en col·laboració amb altres agents educatius, per a la millora dels centres i l’aprenentatge de l’alumnat.

Els objectius de les Xarxes Territorials de Transformació Educativa són:

- Sensibilitzar els centres en la urgència de reflexionar sobre la necessitat de transformar els propòsits educatius dels centres fent especial atenció a les 7 dimensions de la transformació; desenvolupament personal i social, acompanyament a l’aprenent, personalització dels aprenentatges, organització i gestió flexible de centre, ecosistema educatiu en els aprenentatges, metodologies d’aprenentatge per a la vida i cultura avaluativa com a motor d’aprenentatge i de transformació educativa.
- Proporcionar eines estandarditzades d’indagació de processos perquè cada centre pugui definir el seu propi horitzó de millora i generar canvis de transformació educativa i de millora contínua.
- Afavorir aprendre entre iguals compartint objectius, procediments i estratègies i fomentant la construcció col·laborativa de coneixement mitjançant l’aprenentatge en xarxa.
- Crear instruments de gestió, indagació i avaluació contínua, de recollida d’evidències i de difusió del nou coneixement de transformació educativa.
- Dotar cada territori del caràcter, la formació i l’autonomia suficient per a mantenir la cultura del treball en xarxa amb la implicaci
  
Continguts   L’objectiu de cada xarxa territorial parteix dels interessos individuals que defineixen les persones representants de cada centre, per crear un espai de treball compartit cal que entre tots s’exposin aquests interessos, es contrasti i s’arribi a un acord entre tots per definir el/els objectius en els que indagar anualment en la Xarxa.

Els propòsits d’aprenentatge de les Xarxes Territorials de Transformació Educativa es poden seqüenciar de manera acrònica seguint l’esquema següent:
- Eina d'Autoconeixement de Centre
- Elecció d'un descriptor
- Anàlisi del descriptor
- Antecedents (oportunitats, fortaleses i necessitats)
- Finalitats i objectius
- Pla de treball (mirada de centre i mirada de xarxa)
- Pilotatge al centre
- Impacte al centre
  
Observacions   Cada Servei Territorial organitza les xarxes del seu territori en funció del nombre de participants i de la seva distribució geogràfica.
  
Avaluació   L’avaluació tindrà en compte:
Avaluació de la satisfacció: es passarà un qüestionari de satisfacció al final de l'acció formativa.
Avaluació de l’aprofitament: difusió de les accions del centre a la seva pàgina web i realització d'una memòria de les activitats realitzades en centre.
  
Requisits de  certificació   Assistència a un mínim del 80% de les hores presencials de formació.
Realització de 5 sessions en centre amb entrega de memòria on constin les evidències de difusió i valoració positiva dels materials i/o evidències justificades del treball realitzat.
  
Persones  destinatàries   Curs destinat a dues persones per centre, una de l’equip directiu i una de l’equip impulsor.
  
E-mail   innovaciocatcentral@xtec.cat
  
  
Calendari  
 Sessió 1   dilluns   18/10/2021   1000   1100 
 Sessió 2   -   -       
 Sessió 3   -   -       
 Sessió 4   -   -       
 Sessió 5   dimarts   31/05/2022   1000   1100 
  


Generalitat de Catalunya
Departament d'Educació
Pla de formació permanent